TEST UZELF

Lees de vraag en formuleer voor uzelf een antwoord (ja of nee). Klik daarna op de tekst van de vraag, en lees het antwoord.

 

Selecteer een categorie :

 

De woning

 1. Ja:

  In de hypotheekakte kunt u ook al zekerheid geven voor toekomstige geldleningsovereenkomsten die u aangaat met dezelfde geldverstrekker. Voorwaarde is wel dat de waarde van uw woning hiervoor hoog genoeg is en dat de geldverstrekker heeft ingestemd met de hogere hypothecaire inschrijving.


  Nee:

  Dan hoeft u niets te doen.


 2.  

 3. Ja:

  Indien de koopovereenkomst ingeschreven wordt in het kadaster, bent u beschermd tegen een nadien uitgesproken faillissement van de verkoper en tegen latere beslaglegging op de woning. De bescherming kan slechts zes maanden duren.


  Nee:

  Dan hoeft u niets te doen.


 4.  

 5. Ja:

  Dat kan. U dient voor de financiering van de nieuwe woning ook een zogenaamde overbruggingslening af te sluiten. De geldverstrekker leent u dan enige weken het bedrag dat u vervolgens bij de verkoop van uw bestaande woning weer aflost.


  Nee:

  U verkoopt uw bestaande woning en ontvangt de overwaarde. U verhuist dezelfde dag naar uw nieuwe woning of verblijft enige tijd op een voorlopig adres.


 6.